Snel 5 kilo afvallen

Of je nu 5 kilo wilt afvallen of meer of misschien wel minder, de principes van gewichtsverlies blijven hetzelfde. Het enige verschil is dat mensen met meer overgewicht wat langer door moeten gaan dan mensen met minder overgewicht. Als je de juiste afval tips volgt dat zal je uiteindelijk al je overtollige lichaamsvet verbranden. Overtollig lichaamsvet is een kenmerk van een ongezond lichaam. Als je overgewicht hebt kun je stellen dat de processen in je lichaam niet optimaal werken. In sommige gevallen komt dit door ziekte, maar in veruit de meeste gevallen komt dit door de ongezonde voeding die je eet.


Hoe werkt dat nou, afvallen?

In tegenstelling wat veel populaire media verkondigen is afvallen niet alleen een kwestie van meer calorieën verbranden dan dat je consumeert. Het is juist belangrijk dat je de juiste ‘soort’ calorieën consumeert. Het is namelijk zo dat verschillende calorieën op een verschillende manier verbrandt worden. Jasper Alblas heeft een leuk stukje over calorieën en calorieën tellen op zijn website. Als je snel wilt afvallen dan is het belangrijk dat je dat begrijpt. Voeding is het allerbelangrijkste als je snel wilt afvallen. Probeer koolhydraten zoals suiker en granen zo veel mogelijk te vermijden, consumeer voldoende eiwitten en maak van gezonde vetten je hoofd-energieleverancier. Dus minder suiker, brood, pasta en aardappels en meer vette vis, noten en natuurlijke oliën.

Snel afvallen en beweging

Snel afvallen is voor 70% voeding, maar ook voor 30% beweging. Wees gerust, het is niet nodig om elke dag hard te lopen. Als je snel wilt afvallen zijn twee soorten van bewegen erg belangrijk. Dit is ook erg goed voor je bloedsuikerspiegel.

  • Allereerst is het belangrijk dat je voldoende ‘normale’ beweging krijgt. Zorg dat je minimaal een half uur per dag beweegt. Dit kun je doen door te lopen, te fietsen of te zwemmen bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat deze beweging niet te veel fysieke stress op je lichaam legt.
  • Ten tweede is het belangrijk dat je minimaal 1x per week je lichaam kort maar intensief belast. Dit kun je doen door intense sprint sessies te doen of door korte en intense krachttraining (KEI training) toe te passen. KEI training houd in dat je je spieren kort maar zeer intens belast. Dit houdt in: zware gewichten en weinig herhalingen. Voer de herhalingen langzaam uit om de kans op blessures te verlagen. Je doet er ook verstandig aan advies in te winnen bij een persoonlijke trainer of sportinstructeur.

Voeding is het belangrijkst

Zoals ik hiervoor al zei, voeding is voor 70% verantwoordelijk voor je gewichtsverlies. Ik stel voor dat je daar in eerste instantie mee aan de slag gaat. Kijk goed naar wat je nu in je koelkast en keukenkastjes hebt liggen. Als daar veel koolhydraten tussen zitten doe je er verstandig aan deze weg te gooien of weg te geven.

Als je de juiste producten eet dan zal je al je overtollige lichaamsvet automatisch verbranden. Je hoeft daarvoor zeker geen honger te leiden of een zwaar trainingsschema te volgen. Afvallen hoort makkelijk en plezierig te gaan. Iedereen die je iets anders verteld pakt het probleem niet bij de oorzaak aan. En de oorzaak is voeding.

De oplossing

Om te voorkomen dat je de hele dag op een bosje peterselie aan het knagen bent als je wilt afvallen, doe je er verstandig aan onderzoek te doen naar de juiste recepten. Hier wil ik je graag een handje bij helpen. Ik kwam laatst het 7×7 afslank receptenboek  van Jasper Alblas tegen. De recepten gebruiken alle goede ingrediënten en zijn zo ontworpen dat je automatisch al je overtollige lichaamsvet verbrandt. Je lichaam is het belangrijkste bezit dat je hebt.